Vioolles bij Alice Siu

Alice Siu is een enthousiaste viooldocent met een passie voor het inspireren van haar leerlingen. Ze geeft vioolles aan de Zwolse Muziekschool, MEC Muziek, Muziekschool Pianoforte, en De IJsselvilla. Met haar brede ervaring als orkest- en kamermusicus brengt Alice zowel technische vaardigheid als muzikaal inzicht over aan haar studenten. Daarnaast biedt ze haar leerlingen ook begeleiding aan op de piano, wat hun ontwikkeling als muzikanten verder verrijkt.

Naast haar werk als docent is Alice actief als violiste en momenteel tweede concertmeester van het Oost-Gelders Symfonieorkest. Ze werkte eerder samen met orkesten zoals het Pro Arte Orchestra of Hong Kong, het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Begeleidingsorkest en het Promenade Orkest.

Alice combineert haar liefde voor muziek met een diepgaand artistiek project, ‘Oriental Four Seasons’, waarin ze muziek en beeldende kunst samenbrengt. Dit project, met artiesten uit Taiwan, Hongkong, Nederland en Zuid-Korea, heeft als doel oosterse en westerse culturen te verbinden.

Alice behaalde haar bachelor- en masterdiploma viool aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle bij Annechien van Blom en heeft daarnaast lessen gevolgd bij docenten zoals Sarah Kapustin, Domas Juskys, Cindy Chen en Beedarn Zhao.

Wil je een afspraak maken voor een proefles? Mail Alice via: alicesiuviolinist@gmail.com.

Foto: Ngating Wong

Scroll naar boven